Påskbakelse!
Om ni inte har nått gott att mumsa på idag rekomenderar jag den här! Receptet har jag klurat ut själv, men man kan också göra den som vanlig rulltårta!
3 ägg
2 dl socker
2dl vetemjöl
0,5 dl filmjölk
2 teskedar bakpulver
1 tesked florsocker
vispgrädde
sylt eller annan fyllning
aprikoser på burk
Sätt ungnen på 259 grader och vispa ägg och socker mycket poröst. Blanda mjöl, florsocker och bakpulver separat och rör sedan ner det i smeten. Tillsätt filmjölken och rör ihop snabbt. Häll ut allting på ett bakplåtspapper på en plåt och grädda sen i mitten av ungnen i ca 5 minuter. Ta ut kakan och "vänd" den ( så som man gör med rulltårter.) Lägg sedan på sylt eller anna fyllning på den och rulla ihop.
Låt den vila i några minuter innan då sen skär den i bitar och lägger grädde på. Man kan även dekorera med aprikoser på burk så ser det lite påskigt ut. Smakar utmärkt med påskmust till!
3 ägg
2 dl socker
2dl vetemjöl
0,5 dl filmjölk
2 teskedar bakpulver
1 tesked florsocker
vispgrädde
sylt eller annan fyllning
aprikoser på burk
Sätt ungnen på 259 grader och vispa ägg och socker mycket poröst. Blanda mjöl, florsocker och bakpulver separat och rör sedan ner det i smeten. Tillsätt filmjölken och rör ihop snabbt. Häll ut allting på ett bakplåtspapper på en plåt och grädda sen i mitten av ungnen i ca 5 minuter. Ta ut kakan och "vänd" den ( så som man gör med rulltårter.) Lägg sedan på sylt eller anna fyllning på den och rulla ihop.
Låt den vila i några minuter innan då sen skär den i bitar och lägger grädde på. Man kan även dekorera med aprikoser på burk så ser det lite påskigt ut. Smakar utmärkt med påskmust till!
Kommentarer
Postat av: S A R A
det är gott :)
Postat av: S A R A
svar: har aldrig tänkt på de, skulle alltid vara kul att sälja, men har inte mer av de tyget =( kram
Trackback